tisdag 11 januari 2011

Nu kör vi igång bloggen igen

Efter att bloggen legat nere ett bra tag, tar vi nu upp den igen.

Även om vi inte skrivit om det på bloggen så har vi gjort en mängd saker under sommaren och hösten. Under sommaren hade vi ett intensivt valarbete, där vi deltog på debatter på skolor runt om i klubbområdet, delade mängder av flygblad, hjälpte Vänsterpartiet Lundby med deras valarbete och pratade med folk som också var förbannade på den politik som förs i Sverige idag.

På valdagen kunde vi dock konstatera att vi hade fyra år till av borgerligt styre och ett rasistiskt parti i riksdagen. Men vi har fotsatt och kommer fortsätta kämpa - mot högerpolitik och rasism, för feminism och socialism. Att vara feminism och socialist i dagens Sverige kräver ett ansvar. Det är ingen annan som kommer driva att man ska ha feministiskt självförsvar i våran skolan eller protestera mot att man lägger ner vår fritidsgård. För att vi ska kunna förändra våra förutsättningar för ett bättre liv, så krävs det att vi går samman och organiserar oss. De ska inte få en millimeter gratis, varken borgare eller rasister. Vi hoppas att du vill vara med och kämpa tillsammans med oss!

Här kommer kalendariet som gäller fram till årsmötet:

18 januari – Kampanjupptakt inför den nya feministiska kampanjen ”Inga fler ursäkter!” Vi kommer att diskutera kampanjen och vad den går ut på. Vi kommer också att tillsammans med Biskopsgården-Torslanda brainstorma kring bra saker som man kan göra med kampanjen. Vi träffas kl 17.50 utanför Pressbyrån på Hjalmar Brantingsplatsen.

31 januari
– vi studerar principprogrammet (där det till exempel står vad Ung Vänster ska föra för politik). På årets kongress kommer den att bytas ut och det är bra om vi är insatta i det så att vi sedan kan skriva grymma motioner på det förslag som programkommiten kommer att lägga. Vi träffas kl 17.50 utanför Pressbyrån på Hjalmar Brantingsplatsen.

5-6 februari - Distriktsårskonferens för Ung Vänster Göteborg och Bohuslän. Där hela distriktet är med och antar en ny verksamhetsplan, väljer ny distriktsstyrelse, valbredning och revisorer. Vi kommer även välja ombud till årets kongress och lyssna på föredrag om den nya kampanjen och principprogrammet. För mer information gå in på distriktets hemsida

14 februari
– vi fortsätter med principprogramsstudierna. Vi träffas kl 17.50 utanför Pressbyrån på Hjalmar Brantingsplatsen.

21 februari – vi tittar gemensamt på en film med ett dagsaktuellt tema och har diskussion kring den efteråt. Vi träffas kl 18.00 under spårvagnsbron vid Vågmästarplatsen

7 mars – ÅRSMÖTE! Mer info om årsmötet kommer inom kort. Vi träffas kl 17.15 utanför Pressbyrån på Hjalmar Brantingsplatsen.

Har du frågor ä
r du välkommen att kontakta
Erika Engberg: erika.engberg@ungvanster.se

Inga kommentarer: